Gyümölcs – szőlő kultúracsoport

A gyümölcs- és szőlő termesztése a kertészeti ágazaton belül sok egyedi vonással rendelkezik.

Egyik legfontosabb ilyen vonás, hogy a gyümölcs/szőlő ültetvények esetében a növényeknek hosszabb ideig, akár évtizedekig kell élniük ugyanazon a helyen (persze kivételt képez ez alól pl. a szamóca). Ezalatt az idő alatt nagyon sok környezeti hatás éri őket, szó szerint kapnak hideget-meleget. A növények a legtöbb élőlénnyel ellentétben nem képesek helyváltoztatásra, vagy a környezetük közvetlen módosítására. A növényeknek ezért, ott helyben kell megoldást találniuk az életkörülményeiket negatívan befolyásoló tényezőkkel szemben. Hogyan tudják mindezt elérni?

A válasz az evolúcióban rejlik. Míg egy ember mindössze körülbelül 25.000 génnel rendelkezik, a növények génjeinek száma több, mint 50.000, tehát kétszer annyi, mint nekünk. Ennek az az oka, hogy a növénynek mindenre helyben kell felkészülnie, megoldást találnia, védekező mechanizmusát alkalmaznia. Nagyon fontos tehát, hogy támogassuk ebben a gyümölcs és szőlő ültetvényeinket, hogy azok a legtöbbet hozzanak ki genetikai termőképességükből.

Cégünk a következő szilíciumot, algakivonatot és mikroelemeket tartalmazó termékekkel képes segíteni a kezelt növényeket:

  • Eko-Sect Ovo KT Kéregtrágya – emelt olajtartalommal őszi és tavaszi lemosó permetezéshez a növény nyugalmi állapotában alkalmazva
  • Eko-Sect Tron – emelt réztartalommal a termés fejlődés kezdeti állapotában
  • Eko-Sect Garden – kiegyensúlyozott támogatás a vegetációs időszak folyamán
  • Eko-Sect Hydro – kifejezetten öntözött kultúrák kezelésére, beleértve a talaj nélküli termesztést is.

Nagyon fontos megemlíteni, hogy ezeknek a készítményeknek a használata akkor a leghatékonyabb, ha már a telepítést követően elkezdődik a fiatal ültetvények kezelése.

A diagramon egy 2020-ban Dombrádon szilva ültetvényben beállított kísérletet látunk. A diagramon jól látható az Eko-Sect Garden különböző dózisaival végzett kezelések termésnövelő hatása, a Kezeletlen kontrolhoz és a Standard készítménnyel végzett kezeléshez képest.

Item added to cart.
0 items - Ft
Ekoprevent