EKO-SECT® termékcsalád

Nem a növényeket kell elsősorban védeni, hanem az ökoszisztémát, vagyis a természetet. A növényeket abban kell segíteni, hogy képesek legyenek saját maguk megküzdeni az őket érő olyan stressz hatásokkal szemben, mint a hőmérsékleti, víz- és tápanyag ellátási rendellenességek, vagy a kórokozók és kártevők által okozott fertőzések.

miben rejlik

Az Eko-Sect titka

Az Eko-Sect® termékcsalád 3 különböző szilícium formájú hatóanyaggal, algakivonattal és mikroelemekkel kiegészítve áll a növények rendelkezésére. A kezelt növények egészségügyi kondicionálását és a termés mennyiségi és minőségi növekedését az FPR hatás biztosítja, amelyik a következő:

feed

Táplál

prevent

megelőz

resist

ellenállóvá tesz

termékeink

Eko-sect field

Eko-sect hydro

Eko-sect tron

Eko-sect garden

Eko-sect ovo

alkalmazása

Megszámlálhatatlan előnyt rejt

Növeli a növény természetes ellenállóképességét, aktiválja az immunrendszerét

Növeli a növények stressz hatásokkal szembeni toleranciáját

Segíti a növények és a talajmikrobák közötti együttműködést

Használatával több lesz az első osztályú termés (mennyisége)

Csökkenthető a vegyszeres kezelések száma

Egyedi, 3 féle szilíciumot tartalmazó formuláció

Levélpermetezéssel és öntözővízzel és tápoldattal együtt is kijuttatható

Keverhető egyéb anyagokkal (de előtte a keverési próba kötelező)

Biztonságos kijuttatás

Nincs élelmezésügyi várakozási idő

Környezetbarát technológia

eko-sect

Kategóriák

szántóföld

házikert

gyümölcs – szőlő

a szilíciumról

Hogyan hat?

Minden növény rendelkezik természetes ellenálló képességgel az őt támadó szervezetekkel szemben. A szilícium (Si) ezt a „beépített” védekező mechanizmust képes aktiválni és stimulálni. Az Eko-Sect növénykondicionáló szer ilyen szilícium-kombinációval áll a növények rendelkezésére.

A növényeket a szilícium segítségével több úton is képesek vagyunk segíteni. A növény felületére kipermetezett anyag a beszáradást követően olyan filmréteget hoz létre, amiben a szilícium kristályok eleve elriasztják a kártevőket. Ezen túlmenően a kezelt növény önmaga, két módon védekezik a károsító szervezetek ellen.

Az egyik, amikor a szilíciummal kezelt növények passzív védelemmel látják el a sejtfalaikat, és ennek révén megakadályozzák a károsító szervezetek behatolását. Ezt a növény úgy éri el, hogy egy szilíciumréteget hoz létre a kutikula és az epidermisz között, ráadásul maga az epidermisz is megvastagodik.

A másik út egy aktív folyamat, melynek során a szilícium aktiválja a növény természetes ellenálló képességét a behatolóval / kórokozóval szemben; még mielőtt az fertőzni kezdené a növényt. Ez azt eredményezi, hogy a kórokozó a támadásakor már egy ellenálló növénnyel találja szembe magát. Ezt a növény többek között szalicilsav, fenolok és fitoalexinek és flavonoidok termelésével éri el, amelyek szétterjednek a növény egészében (nemcsak a fertőzött részen), ezáltal felgyorsítva a sejtek közötti infó-kommunikációt és ezzel együtt a teljes növény védelmét.

ez még nem minden

Mit tud még a szilícium?

A szilícium mindezek mellett olyan pozitív mellékhatással is rendelkezik, hogy nem csak a károsító szervezetekkel, hanem az abiotikus stressz-szel (szárazság, napégés) szemben is ellenállóbbá teszi a növényt.

Aszályos időben minden csepp víz számít a növényeknek. Mint ismeretes, a növények nemcsak a gázcsere nyílásaikon keresztül képesek párologtatni, hanem a kutikulán keresztül is. A kutikula és az epidermisz között felhalmozódott szilícium akár 30 %-kal képes csökkenteni a bőrfelületen keresztüli párologtatást, ezzel ellenállóbbá téve a növényt az aszálykárral szemben.

Szintén a globális klímaváltozás egyik velejárója a káros ultraibolya sugárzás (napégés). Elődeink már régen rájöttek arra, hogy fatárgyak tűzállóvá tételére, tökéletes a szilícium tartalmú vízüveg, mert az a víz- és légáteresztő tulajdonságával párhuzamosan, kiválóan véd a hőtől is.

A tudomány számára is újdonságnak számít az a kölcsönösen előnyös kapcsolat és együttműködés, ami a talajban a növények és a talaj mikroorganizmusai (baktériumok, gombák stb.) között zajlik. Ma már egyre több tudományos bizonyíték áll rendelkezésre, amelyik azt igazolja, hogy szinte valamennyi növény kapcsolatban áll a talajban olyan mikroorganizmusokkal, amelyek a növényt vízhez, tápanyaghoz és egyéb élettanilag fontos anyagokhoz juttatják. Tudományos vizsgálatokkal igazolt az a tény is, hogy ezt a kölcsönösen előnyös együttműködést, a növényre és talajba kijuttatott szilícium nagymértékben, és pozitív irányba befolyásolja, ezáltal jelentősen megnöveli a növény természetes ellenálló képességét és termelési potenciálját.

ekoracionális technológia

A fenntarthatóságért

A klímaváltozás hatására az egyre erősödő környezettudatosságnak köszönhetően a növénytermesztésben is egyre komolyabb szerepet kap a fenntarthatóság. Bizonyos esetekben nélkülözhetetlen a klasszikus értelemben vett kémiai növényvédő szerek használata, ugyanakkor formálódó világunkban egyre növekszik az igény a vegyszermentes termesztésre, a növény természetes ellenálló képességét fokozó készítmények használatára. Az Eko-Sect ® termékcsalád , ilyen termék, amelyik a szilícium (Si) segítségével hozza működésbe a növények védekező mechanizmusát.

A szilícium tartalmú Eko-Sect® növénykondicionáló termékcsalád megteremti a lehetőségét annak, hogy a 21. században realitássá váljon egy olyan növénytermesztés, ahol természetes anyagok segítségével a növények képesek lesznek arra, hogy a saját védekező rendszerük segítségével hozzanak létre egészséges termést.

blog

Érdekességek

  • Kártevők a pincében – útmutató megelőzéshez és ellenőrzéshez
    A pincék és kúszóterek otthonunk eldugott, ritkán használt részei, ahol a hűvös, nedves környezet ideális menedéket nyújthat a kártevők számára. Ezek a területek gyakran rejtőzködő helyet biztosítanak rágcsálóknak, hangyáknak, csótányoknak és más nemkívánatos vendégeknek, amelyek komoly veszélyt jelenthetnek mind otthonunk strukturális épségére, mind a lakók egészségére. Ebben a blogcikkben bemutatjuk milyen problémákat okozhatnak a kártevők …

    Bővebben

gyik

Gyakran ismételt kérdések

Abban, hogy az Eko-Sect egy olyan növénykondicionáló készítmény, amelyik nem a kórokozók vagy kártevők életfolyamatait blokkolja, hanem a növény természetes ellenálló képességét támogatja úgy, hogy a növény képes legyen saját maga védekezni a kedvezőtlen környezeti hatásokkal szemben. Ilyenek például: a túl magas és túl alacsony hőmérséklet, a túl sok vagy túl kevés csapadék, a túl erős vagy túl kevés napsütés, a kórokozók és kártevők támadása, stb.

Az  Eko-Sect a növény táplálását elsősorban nem a benne lévő természetes cukor és mikroelemek  bevitelével végzi, hanem a növényt segítő – azok gyökérzónájában található – együttműködő mikroorganizmusok (szimbióták, gombák, baktériumok, stb.) aktivitásának növelésével. Ezek olyan élettanilag fontos anyagokkal látják el a növényeket, amelyek aktív módon támogatják a kezelt növény  immunrendszerét és ezzel a növény természetes ellenálló képességét. Az egészséges növény tápanyag hasznosító képessége, még gyengébb talajok esetében is jól megfigyelhetően javul.

Részben igen, de az Eko-Sect elsősorban megelőző (preventív) jelleggel képes aktiválni a növény természetes védekezőképességét. Ezért kell a növény fejlődésének a lehető legkorábbi fázisában elkezdeni a szer használatát. Ez szántóföldön kelés után, zöldségeknél palántaneveléskor, majd a palántázást követően. Álló kultúrák esetében szőlőben, gyümölcsösben a lemosó permetezés után, a rügypattanást követően kell megkezdeni a kezeléseket.

Valamennyi Eko-Sect termék (Field, Garden, Hydro, Ovo, Tron) kijuttatható levélpermet formájában, de a Hydro öntözővízbe keverve gyökéren keresztül is adagolható, tehát talajnélküli termesztés esetében is alkalmazható. Az Eko-Sect Ovo pedig lemosó permetezésként is használható. A felhasználás kizárólag a termékcímkén leírtak szerint történhet.

Lehet, de nem feltétlenül szükséges és nem is javasoljuk a különböző készítmények keverését. A tapasztalatok alapján az Eko-Sect használatával drasztikusan vissza lehet szorítani a kémiai növényvédő szeres kezelések számát. Amennyiben valaki mégis az Eko-Sect készítmények bármelyikével együtt akar kijuttatni növényvédő szert vagy levéltrágyát, akkor előtte minden esetben végezzen keverési próbát.

Eko-sect

Online termékkatalógus

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft
Ekoprevent