Zöldség kultúracsoport

Az első osztályú, friss zöldség előállítása állandó kihívást jelent a kertészek számára.

A zöldségek, mint lágyszárú növények, a vegetációs időnek csak egy bizonyos részét foglalják el, ezért minden évben újra kell vetni, vagy telepíteni azokat. Ez a fajta ciklikusság évszakról évszakra, hétről hétre új környezeti kihívások elé állítja a termelőket, melyekkel szemben védettséget kell nyújtani a sokszor érzékeny, lágyszárú növényeinknek.

A problémakörhöz hozzátartozik az a tény is, hogy a termesztett zöldségeink sokszor más éghajlati adottságokkal rendelkező területről származnak. Fő termesztett zöldségnövényeink közül például, a paradicsom, és a paprika is trópusi klímában volt őshonos. Ez magával hozza a zöldségtermesztésnek azt a sajátosságát, hogy megpróbáljuk utánozni a növények számára az ideális környezetet. Üvegházakat, fóliasátrakat építünk, fűtünk, árnyékolunk, párásítunk, szellőztetünk stb.

A biostimuláns készítmények használatával képesek vagyunk a növény természetes élettani folyamatait úgy segíteni, hogy azok könnyebben megbirkózzanak az őket érő stressz hatásokkal. Ilyen segítséget biztosítanak az Eko-Sect termékcsalád tagjai.

Ezek, a szilíciumot, algakivonatot és mikroelemeket tartalmazó készítmények, képesek segíteni a zöldségnövények egészséges fejlődését.

  • Eko-Sect Garden – a növény fejlődésének támogatására a vegetációs időszak folyamán levélpermet formájában
  • Eko-Sect Hydro – kifejezetten öntözött kultúrák kezelésére, beleértve a talaj nélküli termesztést is
  • Eko-Sect Ovo KT Kéregtrágya – emelt olajtartalommal palántakorban végzett kezelésekhez
  • Eko-Sect Tron – emelt réztartalommal a virágzást követően a termés fejlődés kezdetén kijuttatva

Nagyon fontos megemlíteni, hogy ezeknek a készítményeknek a használata akkor a leghatékonyabb, ha a növény minél korábbi fejlettségi fázisában (akár palántakorban) elkezdődik a kezelés.

A diagramon egy 2020-ban Dunaalmáson, talaj nélküli paprika állományban beállított kísérlet eredménye látható. Fajta: Jumbo Stuff F1. A kísérletben az 1. és 2. osztályú paprika termések arányát mértük 50 bogyóból. A kísérletből egyértelműen kiemelkedett az Eko-Sect termékek használatának pozitív hatása. Az öntözővízzel kijuttatott Eko-Sect Hydro különösen jó eredményt adott.

Item added to cart.
0 items - Ft
Ekoprevent