Házikert kultúracsoport

Napjainkban ismét egyre nagyobb hangsúlyt kap az emberek életében a kerti munka, a háztáji zöldség-gyümölcs termesztése.

A háztáji kertészet rengeteg előnnyel kecsegtet: olcsóbb, hisz nincs benne munkadíj, nem megy át kereskedelmi láncon, fenntarthatóbb, hisz nincs benne a szállítás, megbízhatóbb, hiszen a növények csak azokat az anyagokat kapják (növényvédő szer, trágya stb.), amit a háztáji kertész ad nekik. Az élelmiszerek, házi kertben történő előállítása ugrásszerűen elterjed, mert ennek előnyeit újra felfedezték a kerttulajdonosok.

A koronavírus járvány okozta lezárások időszakában sokaknak lett a kertészet az új hobbijuk, sokan elvesztették biztos megélhetésüket, és szükségszerűségből így próbálták fedezni az élelmiszerellátásuk biztonságát. A járvány okozta gazdasági válság begyűrűzése, a műtrágyakrízis és az orosz-ukrán háború okozta élelmiszerárak robbanásszerű emelkedése a jövőben előreláthatólag tovább fog folytatódni. Mindezen események még inkább arra sarkallják majd az embereket, hogy kertészkedjenek.

A kertészkedés jót tesz a testnek és a léleknek. Jó esetben a környezetnek is jót tesz, ehhez azonban az szükséges, hogy természetazonos anyagok kerüljenek felhasználásra a kertben. A biokertészek például sokszor alkalmaznak növényi kivonatokat, teákat a növényeik védelme érdekében. Jelenleg még nem annyira elterjedt az ilyen típusú innovatív készítmények használata a házikertekben. A fenntarthatóságot és hatékonyságot szem előtt tartva pontosan ezt a hiányt tudja pótolni az Eko-sect termékcsalád minden készítménye.

Ehhez nyújt segítséget a cégünk a következő szilíciumot, algakivonatot és mikroelemeket tartalmazó termékei:

  • Eko-Sect Garden – a növény fejlődésének támogatására a vegetációs időszak folyamán levélpermet formájában
  • Eko-Sect Hydro – öntözött kultúrák kezelésére, beleértve a talaj nélküli termesztést is.
  • Eko-Sect Ovo KT Kéregtrágya – emelt olajtartalommal palántakori támogatásra vagy lemosó permetezésre
  • Eko-Sect Tron – emelt réztartalommal a virágzást követően a termésfejlődés kezdetén kijuttatva.
Item added to cart.
0 items - Ft
Ekoprevent