Szántóföld kultúracsoport

A mezőgazdasági területek legnagyobb részét a szántóföldi növénytermesztés teszi ki.

A szántóföldi növénytermesztés esetében elmondható, hogy a termesztéstechnológiában folyamatos és számottevő fejlődésnek lehetünk szemtanúi. Szembeötlő a modernizáció a talajművelési rendszerek változásában, a precíziós gazdálkodás által nyújtott lehetőségekben, új gépek, új hibridek, új inputanyagok tekintetében. Ez a gyors léptékű fejlődés automatikusan magával hozza a magasabb hozamok reményét, de ezen túl is mutat.

Manapság a cél: a bevételek maximalizálása mellett a környezeti terhelés csökkentése, a fenntarthatóságra való törekvés. Ugyancsak erre sarkall az Európai Unió Zöld Megállapodása (Green Deal), mely szerint 2030-ra a jelenleg használatos műtrágya és növényvédő szerek mennyiségi felhasználásának jelentős visszaszorítását tervezik. A növényeket márpedig táplálni és védeni kell.

Mindezen kihívások mellett a szakmának szembe kell néznie a klímaválsággal is. Ezért nagyon fontos „határidő” előtt megtanulni az olyan biostimuláns készítmények használatát, melyek javítják a növény tápanyag felvételét, a talaj mikorrhiza kapcsolatait ezzel együtt, a növény immunrendszerét.

Ilyen biostimuláns az Eko-Sect termékcsalád összes készítménye.

Cégünk a következő szilíciumot, algakivonatot és mikroelemeket tartalmazó termékekkel képes segíteni ezeket a folyamatokat a szántóföldi növények esetében:

  • Eko-Sect Field – a növény kiegyensúlyozott támogatására a vegetációs időszak folyamán levélpermet formájában
  • Eko-Sect Ovo KT – emelt olajtartalommal a növény kelés utáni támogatására
  • Eko-Sect Tron – emelt réztartalommal a virágzást követően a termésfejlődés kezdetén

Nagyon fontos megemlíteni, hogy ezeknek a készítményeknek a használata akkor a leghatékonyabb, ha már a növény minél korábbi fejlettségi fázisában (akár kelés után) elkezdődik a kezelés.

A diagramon 2021-ben Martonvásáron extrém aszályos körülmények között napraforgóban beállított kísérletben láthatjuk a kezelések hatását. A két Eko-Sect Field kezelést ( 4-6 levél+csillagbimbó ) kapott  parcellán, több mint 0,3 tonna plusz terméseredmény látható a kezeletlen kontrollhoz képest.

Item added to cart.
0 items - Ft
Ekoprevent