ECOGEL-hangyairtó gél csalétekállomásban

A doboz tartalma: 15 g csótányirtó gél 3 db csapdába töltve.

  • Felhasználásra kész csalétekállomás – hangyairtó géllel feltöltve.
  • Szabadalommal védett, praktikus és innovatív csapda, amely higiénikusan kezelhető.
  • Igen hatékony a közegészségügyi kártevőnek tekintett összes hangyafaj ellen, mint pl. a fáraóhangya (Monomorium pharaonis), az argentin hangya (Linepithema humile) és a fekete hangya (Lasius niger).
  • A csapdába töltött gél csalétek hosszú ideig megőrzi frissességét, így hatékonyságát is. A friss gél csalétek sokkal vonzóbb a hangyák számára, mint a hagyományos száraz csalétkek.
  • Késleltetett hatású csalétek, amely fogyasztást követően néhány óra múlva fejti ki hatását. Ennek köszönhetően a dolgozók behordják a csalétket a bolyba, megosztják a bolyban levő dolgozókkal (trophallaxis), melyek átadják a királynőnek és a lárváknak, így megmérgezik az egész kolóniát, amely végső soron a királynő és a teljes boly pusztulásához vezet.
  • 4 hónap hatástartósság, egyszerű és gyors alkalmazási mód.
  • A csapda kialakítása, valamint a benne lévő bitrex keserűanyag megakadályozza az ember közvetlen érintkezését a mérgezett csalétekkel.
Kategóriák: ,

Biocidok alkalmazásakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!

A termék vásárlása és felhasználása kizárólag megfelelő képesítéssel és engedéllyel rendelkező szakember számára lehetséges.

Leírás

Alkalmazás módja, leírás:

A fertőzöttség mértékétől függően (alacsony vagy magas) helyezze ki a csalétket a hangyák előfordulási helyein.

Távolítson el minden, a hangyák szamara elérhető táplálékforrást. A hangyairtó csalétket a hangyák vonulási útjára, a bolyokba, résekbe, repedésekbe kell kihelyezni.

Beltéren és kültéren is alkalmazható. Kültéri használat eseten úgy helyezze el csapdát, hogy ne érje direkt napfény és csapadék. Kültéri használat esetén (teraszok, udvarok vagy kertek), a hangyairtó gélt a gyakori elfordulási helyekre juttassa ki, pl. ereszek, az épületbe csatlakozó csöveknél es vezetékeknél, stb.

Adagolás: 0,4-0,9 g/m2, a fertőzöttség mértékétől függően, több csalétekállomás a jobb hatékonyság érdekében. Például, helyezzen ki 2-4 db 5 g csalétket tartalmazó állomást 22 m2 területre.

Az alkalmazás gyakorisága: 7 nap elteltével ellenőrizze az állomásokat, és helyezzen ki újabb csalétket amennyiben a csapdából elfogyott a gél, és a fertőzöttség továbbra is fennáll.


Ekoprevent