Csótány

A csótány valóságos ősállat, mely 250 millió éve lakja a földet.
A világon körülbelül 4000 fajta él, és a sarkvidékek kivételével mindenhol előfordulnak a szabadban és fűtött helyen.
Mindennapi életünket nálunk három csótány keserítheti meg: az amerikai csótány, a német csótány és konyhai csótány.
Tévedés, hogy a csótányok a koszos, igénytelen helyeket szeretik.
Amit szeretnek az a meleg, a sok táplálék, a jó kis búvóhelyek és a pára (pl. konyhai mosogató alatt, fürdőszoba, WC, szemétledobó).
Bárhol, ahol számukra optimálisak a körülmények megjelenhetnek és elszaporodhatnak.
A csótányokat viszonylag nehéz megfigyelni, mert nagyon gyorsan mozognak, többnyire éjszaka találkozhatunk velük, amikor felkapcsoljuk a villanyt.
Számukra nincs akadály, bejutnak a legkisebb résen át, (pl. a társasházi szemétledobókat mintha a csótányok kedvéért építették volna) aktívan terjednek a függőleges csővezetékek mentén egyik lakásból a másikba, és elég egy közeli építkezésen megbontott csatorna, hogy csótányözönnel találkozzunk a lakásban.
A csótányokat, illetve petéiket mi magunk is hazavihetjük fertőzött boltokból. (pl. a vásárolt termék csomagolóanyagán is)
Legtöbb fajuk ellenáll az éhezésnek és ilyenkor kannibalizmusra vetemednek, ami nagyon fontos tulajdonságuk, ezt a tulajdonságot használja ki az egyik legeredményesebb védekezési módszer, a gélcsalétekkel való irtás.
Különlegességük az is, hogy alkalmazkodnak az ellenük bevetett anyagokhoz is, így érdemes több módon védekezni ellenük.
A csótányok egészségügyi kártevőnek minősülnek (élelmiszerszennyezők), ezért az ellenük való védekezés közintézményekben kötelező.
Az itt található termékeink a csótány fertőzöttség felderítésében és a csótányok csapdázásában valamint kiirtásában segítenek. Amennyiben nagyobb mértékű a fertőzöttség, úgy mindenképpen javasoljuk, hogy forduljanak szakemberhez.

Összesen 1 találat

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft
Ekoprevent