Hangya

A hangyák kis termetű, hártyás szárnyú rovarok, melyek szinte minden szárazföldi élőhelyen megtalálhatók világszerte. Legfőképpen rejtett életmódot folytatnak, viszont esős időszakok és a nagy melegek után jobban megjelennek, és ha megfelelőnek találják meg új környezetüket: nem is távoznak onnan. Bár a hangyák a természetben hasznosak: a házban kártevőnek számítanak. Jelenlétük élelmiszerek és lakókörnyezet közelében több kellemetlenséget is okozhat. A háztartásokban megtalálható 2 leggyakoribb hangyafaj a fekete hangya és a fáraóhangya. Az itt található termékeink a hangyák csapdázásban és kiirtásában segítenek.
A hangyák „irtására” nagyon sokféle módszer és praktika létezik.
Az irtás azért idézőjeles, mert akkor sikeres a védekezés, ha a királynőt pusztítjuk el. A látható, felszínen mozgó dolgozók irtása (rovarirtó spray, sütőpor, fahéj, porozószer, irtószeres permetezés, stb.) csak átmeneti eredményt hoz, ugyanis a királynő nagyon gyorsan pótolja az elpusztult egyedeket.
Mivel a királynő soha nem jön a felszínre és nem táplálkozik egyedül, ezért az eredményes mentesítés kulcsa, hogy a mérgezett csalétek eljusson hozzá.
Ezt a problémát oldja meg a késleltetett hatású mérgezett csalétek, amikor is a dolgozók behordják a csalétket a bolyba, megosztják a bolyban levő dolgozókkal (trophallaxis – élelemátadás), melyek átadják a királynőnek és a lárváknak, így azok megmérgezik az egész kolóniát, és ezzel végső soron a királynő és a teljes boly pusztulását okozzák.

Amennyiben nagyobb mértékű a fertőzöttség, úgy mindenképpen javasoljuk, hogy forduljanak szakemberhez.

Összesen 1 találat

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft
Ekoprevent